dissabte, 28 de febrer de 2009

Diu que l'Henry ja l'ha liat...

I no precisament per la banda esquerra del Camp Nou. Les seves paraules han irritat la banda dreta de la societat mesetaica, sempre predisposada a malinterpretar el que es diu per aquesta "región de España" que en diuen Catalunya.

Al davanter francès del Barça se li va ocórrer dir, en una entrevista, que quan va arribar al Barça, procedent d'Anglaterra, s'esperava topar-se amb la cultura espanyola, i que, en canvi, es va trobar amb una cultura i un tipus de gent diferent al que s'imaginava. Per dir això, va fer servir aquella frase tan emprada que resa així: "Catalunya no és Espanya".

Senyors periodistes i senyors "periodistes" de Marca i As:

No, Thierry Henry no es referia a fronteres, estats, nacions o aspiracions polítiques; es referia a que són cultures diferents. O també negareu aquesta realitat?

Aquests diaris han fet servir aquestes paraules amb la finalitat clara d'encendre el foc i crear més mal ambient. Han presentat la notícia amb el titular Henry: "Cataluña no es España", i al cos de la notícia no hi han ampliat res més. Evidentment, els comentaris que hi han afegit els lectors, són dignes de museu, de l'estil de:

"Que vergüenza... Lo querais o no, sois ESPAÑOLES, a mi me daria vergûenza repudiar a tu propio pais... yo os cogia y os ponia una barrera y ala, ya verias como volveriais corriendo... y ni liga, ni copa del rey, ni seleccion ni leches! A mi me daria VERGÜENZA ser catalana (que gracias a Dios no lo soy) y escuchar a esta gentuza."

I com aquest comentari, n'hi havia més de 1000 al diari Marca. La incapacitat de molts per admetre certes diferències culturals és alarmant, i això diu molt de com es pensa.

La majoria de comentaris van en aquesta línia, i molts demanen que no es barregi política i esport. L'Henry no ho ha fet, no cal repetir-ho. I ells? No ho estan fent constantment?

4 comentaris:

Jordi ha dit...

I és clar... Encara n'hi ha de pitjors, de comentaris. N'he llegit un que diu, textualment: "Arriba España... una, grande y libre!".

Ara, també n'hi ha alguns en la línea del que dius tu, tractant els "periodistets" aquests de gentussa disposada a tergiversar qualsevol cosa, fer interpretacions esbiaixades i manifestament manipulades per tal de crear merder...
No canviaran mai.

Joan ha dit...

Em sembla que no hi ha res a fer...

Núria ha dit...

Ui, jo no tinc gaire temps per al bloc, però tu veig que tampoc. A veure si t'animes.

g7 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.