dijous, 22 de gener de 2009

Diu que ja tenim nominacions als Razzies...

Quan està a punt de saber-se quines seran les pel·lícules que lluitaran per endur-se els Òscars a casa, a casa del productor, vull dir, s'han fet públiques les pel·lícules que opten als Razzies; és a dir, els premis a les pitjors pel·lícules, actors i directors de l'any.

És molt relatiu, perquè de pel·lícules dolentes n'hi ha moltes que per sort no hem vist ni veurem mai, però té la seva gràcia que, com a punt irònic, aquests premis es donin a pel·lícules de gran tirada comercial i personatges de renom.

Per començar, com a pitjors pel·lícules han quedat nominades El incidente, de Shyamalan, Disaster Movie, Casi 300, El gurú del buen rollo, The Hottie & The Nottie i In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale. Res a dir. N'hi trobo a faltar alguna, però tot no es pot tenir.
Els directors de les pel·lícules mencionades han estat igualment nominats.

Com a pitjor actor, s'ha fet un dels actes de justícia que més desitjava: nominar Al Pacino pel seu horrible, menyspreable i desastrós paper a Asesinato justo. Pel·lícula nefasta, igualment. A més d'ell, els hi ha tocat a Mike Myers, Eddie Murphy, Mark Wahlberg i el còmic Larry the Cable Guy.

En l'apartat femení, les escollides són Jessica Alba, Cameron Diaz, Paris Hilton, Kate Hudson i el repartiment sencer de The Women: Jada Pinkett-Smith, Debra Messing, Annette Bening, Eva Mendes i Meg Ryan.

M'agrada que es donin aquests premis. Són una manera de fer públic el que molta gent pensa, i ho fan amb una ironia que és d'agrair. Falta que els homenatjats s'ho prenguin amb més humor, i agafin com a exemple la Halle Berry, que fa uns anys es va presentar a recollir el premi a la pitjor actriu per Catwoman.