dijous, 7 d’agost de 2008

Diu que és molt divertit...

Sé que molts ja ho feu, però aquells que encara no heu descobert aquest passatemps, si us plau, feu-ho ja!

Entreu al diari Marca, i llegiu els comentaris que la gent fa de les notícies. N'hi ha que em fan plorar de riure, de veritat! La part trista és que es demostra que l'analfabetisme és un problema en aquest país.

UN EXEMPLE

És un dels millors que he vist en molt de temps.

NACIONALISTAS NEONAZIS

Usuario: marques1967 Fecha: 08/08/2008 18:49

Para mí, en lo que están cayendo los nacionalistas catalanes y vascos en numerosos casos en el Neonazismo del siglo XXI. Igual que los nazis marcaban las tiendas de los judíos, los nacionalistas multan a los que pongan sus rótulos en español, masacran a la gente que se siente española sin dejar de ser catalanes o vascos, etc. Lo que hace falta es que haya libertad en esos territorios y que se dejen de pamplinas.UN ALTRE EXEMPLE

A la notícia que explica que aquesta matinada el Barça ha guanyat 2-6 als New York Red Bulls, hi ha, per exemple, el següent comentari:

wooooooooooooooooow que bien se los da a los de la butifarra metida en la boca, ganar a las pandillas de yankees... luego vendran al Bernabeu y se llevaran 5 y con compasion de no meterles 10. Viva España

Magnífica la ràbia que demostra en un escrit tan concís, és digne de gran escriptor. També demostra que no fa falta fer servir accents per fer-se entendre: economització del llenguatge. Només utilitza tres majúscules, claríssimament per donar importància a les paraules clau de l'escrit: Bernabeu, Viva, España. Per no parlar del "loísmo", una afició típicament castissa, "como tiene que ser". I la llàstima és que no hagi començat el comentari amb el cèlebre "Haber...", que és un clàssic en els comentaris del Marca, i que serveix per introduir el que ha de ser una lliçó de mestre; un "Haber" que se suposa que és una contracció d"A ver...", i que sol anar seguit de "es ke no os enterais de una pvta mi-erda" (perquè no es pot escriure ni "puta" ni "mierda") o "ke os kede klaro catalufos".

Habeure, si us keda klar.

Un afegitó... Aniré enganxant comentaris de l'estil a mida que els vagi llegint. Apa, a riure (o plorar)!

Sobre el "cas Messi":

Usuario:
f.alonso.1º
Fecha:
07/08/2008 10:43

pero tanto cuesta respetar las ilusiones de un jugador?. no ven que eso puede enturbiar las relaciones futuras con los directivos?. aunque bueno, los directivos solo saben ver lo que es bueno para la lengua catalana y para la política del club en cataluÑa. me molesta mucho esa directiva, y soy catalán. VIVA ESPAÑA!!!!. un saludo.

Usuario:
joselon1
Fecha:
06/08/2008 01:41

Pues yo soy un andaluz que vive en el estranjero, y tambien del Barsa, VIVA el barsa, VIVA Andalucia y VIVA España, aunque la de verguenza que se pasa cada vez que sale el payaso de Laporta con su politiqueo y pamplinas catalinas, bastante dificil de explicar a la gente de fuera, que dentro de un pais yan pequeño haya tanto idiota separatista que no crea en su tierra, y se ciña a su granja de agarraos...


I perquè no sigui dit, un madridista amb dos dits de front:

Usuario:
merengue para siempre
Fecha:
07/08/2008 16:42

De acuerdo con chuchisoria, y dejad de insultar que esto parece más un zoo que un foro deportivo.

4 comentaris:

Jordi ha dit...

Fa temps que ho faig, company. Són els millors, tot i que els dels altres diaris no perden tanto... (aquests dies s'ha vist un magnífic enfrontament catalans vs. argentins pel cas Messi: insults racistes i xenòfobs contra tòpics trets del més pur ideari messetari, que els argentins han après ràpidament).
La qüestió és que no puc llegir-ne més de 8 o 10 abans que se'm comenci a regirar l'estómac, ho sento. Per això em solo perdre el més granat de la intel·lectualitat de la "lengua común". Els insults ja venen de fàbrica o són creacions artístiques de primer ordre?
Per cert, és impressionant com de qualsevol notícia banal del tema que sigui, sempre tot acaba amb un insult brutal contra els catalans... Sembla talment l'habilitat que tenen els noticiaris d'Antena 3 per presentar tot el que passa a Can Barça com una tragèdia, i en canvi les mateixes coses a la Casa Blanca són fantàstiques (p.ex. el cas Eto'o no us recorda el que va passar fa 2 anys amb en Beckham? Doncs aquí és un problemot, allà una idea fantàstica!!).

Dani ha dit...

Sí, és realment increïble com fins i tot en una notícia sobre la saltadora russa, la Isinbayeva, els comentaris deriven cap a insults contra els catalans. Els del Marca (que a més diuen que moderen els comentaris!), en lloc de "Comente aquí", haurien de posar "Insulte aquí".

El mé trist, però, és que ens posem a la seva alçada. Només s'ha de visitar l'Avui.cat i llegir els comentaris. D'acord que són 4 gats, però d'una notícia sobre l'Springsteen o sobre Hollywood, se'n treuen insults cap a les Espanyes (i al revés, perquè també hi escriuen molts provocadors).

És una tendència general. Existeix la "Llei Godwin", que diu que a mida que una discusió a internet avança, la probabilitat que apareixi una comparació on es mencioni Hitler o els Nazis tendeix a 1.
Quan algú treu el tema Nazi, tradicionalment, aquell fòrum es tanca i l'autor de la menció perd la discussió. Aquí s'hauria de fer igual amb el tema "Catalunya-Espanya". El primer que toqui el tema, perd la discusió, i punt.
Si es parla de futbol, es parla de futbol. I si es parla de música, de música.

sergi m. ha dit...

No hi he entrat mai al Marca ni hi entraré, em conformo a conèixer el cas i prefereixo la salut abans que se'm regiri l'estómac com en Jordi ;-)
És una qüestió de Salut Mental.

Xenofílic ha dit...

Sí, fan plorar de pena. Altres diaris electrònics també pateixen aquest tipus de comentaris, sobretot quan la notícia és sobre Catalunya o el País Basc.
Salut companys!