dimecres, 14 de maig de 2008

Diu que comença el Festival de Cannes...

No sé què té aquest festival, però tot i els anys, guarda una espècie de glamour que el fa incomparable. Aquest any s'hi presenten algunes de les pel·lícules més esperades, i com comença a ser habitual, barreja com ningú el cinema d'autor i el comercial.
Els que tenen la sort d'assistir-hi, hi podran veure des del nou Indiana Jones, fins la pel·lícula catalana de Woody Allen, passant per la biografia del Che Guevara vista per l'Steven Soderbergh, o la visió cinematogràfica que Fernando Meirelles pot aportar de l'Assaig sobre la ceguesa de Saramago. Sense oblidar, evidentment, la nova aportació al cinema d'en Clint Eastwood i dels germans Dardenne, així com el debut a la direcció de Charlie Kauffman.

Tot plegat fa de Cannes un festival molt especial on, més que saber qui s'endú la Palma d'Or, el més interessant és veure aquestes novetats en un indret tan històric i tan envoltat de glamour. Cannes, je t'aime.

1 comentari:

Jordi ha dit...

Jo no hi entenc gens, però he sentit els saberuts de la ràdio que aquest any l'oferta de Cannes era patètica, fluixíssima, que els grans directors no hi havien volgut anar...
Ho he trobat una mica exagerta, la veritat.