diumenge, 27 d’abril de 2008

Diu que el món de les pintades és fantàstic...

A l'edició digital de La Vanguardia hi ha una foto on apareix un lema, escrit en una paret, que és bastant curiós: "PLAYSTATION Y ANARKIA".
Deixant a banda que el que haurà fet la pintada segurament tindrà una PlayStation (una "plei"), però que difícilment sabrà què és l'anarquia (però mola), aquesta pintada m'ha fet recordar-ne d'altres que en el seu moment també em van impactar. Totes les vaig veure a Girona i comarques.

La primera, també de caire polític, deia: "INDEPENDÈNCIA I ANARQUIA". Em sona una mica... incongruent?

La segona resava: "LA COCACOLA ÉS UNA MERDA". És difícil desxifrar què va ser el que va portar aquest/a bon/a home/dona a escriure això. Suposo que la raó devia ser el tema antiamericà, o anticapitalista, o... bla, bla bla. Ara, qui va escriure això en una paret, no beu Coca-Cola? Mai? Ni en un cubata? I no compra productes de multinacionals? Segur?

La tercera va ser la més impactant. Transmetia una força que no havia vist mai en una pintada. Deia: "FORA, COLLONS!" Quedava a la lliure interpretació de cadascú, però deixava clar que qui ho havia escrit, estava emprenyat.

Això sí, s'ha de tenir una gràcia especial, per pintar en una paret. Nosaltres, la meva colla, quan érem jovenets, vam adonar-nos que no en sabíem, d'això. No en teníem fusta. Recordo com, a la plaça de braus de Girona, vam voler-hi deixar un record, algun missatge que els toqués la moral. L'encarregat d'escriure-ho va ser, evidentment, el que tenia millor lletra de la classe de 7è d'EGB. També era el primer de classe en matemàtiques. Segurament per això, la pintada deia: "TORO > TORERO". Mireu si érem bons nois, que fins i tot una pintada havia de tenir flaire a fórmula matemàtica. Bé, també hi va haver una segona pintada, que deia així: "TORERO = NAZI". Raonament? No ho sé, segurament que tant un torero com un nazi eren personatges odiosos.

P.D.: Una abraçada, J ;)

1 comentari:

Mallerenga ha dit...

Prop de casa meva no fa gaire encara es podia llegir: ANDALUCIA REBERDE [sic].