dimecres, 27 de febrer de 2008

Diu que hi ha científics que tenen poca feina...

A la ciència li devem pràcticament tot. Gràcies a grans científics es curen malalties, s'avança tecnològicament, se'ns fa la vida més senzilla. De vegades, però, ens sorprenen amb estudis que, vistos els resultats, potser hagués estat millor no dedicar-hi esforços.
Un estudi de la Universitat de Pàdua, a Itàlia, ha revelat que els peixos de l'espècie Gambusia Holbrooki, deuen saber comptar fins a quatre. Fins aquí, més o menys correcte. Està bé intentar descobrir si un animal sap comptar, no ho dic irònicament. El millor, però, és l'explicació dels resultats.
Segons aquesta explicació, aquest peix s'uneix sempre al banc més gran de peixos per tal de protegir-se. Si se li posa al davant un grup de 2, i un de 3, s'uneix al de tres. Si al davant hi té un de 3 i un de 4, s'acopla al de quatre. Però si al davant té un de 5 i un de 6, no sap què fer. Ara, si els de davant són un de 7 i un de 15, sap unir-se al de quinze. La conclusió dels científics en qüestió és la següent: "La nostra investigació ens ha portat a establir que els peixos, o saben distingir el grup més nombrós, o bé són capaços d'estimar la quantitat d'espai que un grup ocupa." Gràcies, ciència. Els peixos, o saben comptar fins a 4, o distingeixen què ocupa més espai: això és un resultat?
Per cert, no veig per enlloc que estudiessin què passa si se li posa al davant un grup de 3 peixos molt grossos i un grup de 4 peixos més petits. Potser si ho estudien i ho analitzen a fons, sabran si els peixos compten o estimen l'espai que s'ocupa.

6 comentaris:

segona ha dit...

Has pensat d'esciure'ls una carta explicant-los la teva proposta?

Dani ha dit...

Potser els truco.

segona ha dit...

No t'oblidis de demanar que el teu nom surti a l'estudi...!

Dani ha dit...

Només m'importa que em paguin.

Jordi ha dit...

No, no, esteu equivocats.
El realment important és si són més bons a la brasa o amb alguna salsa.

Dani ha dit...

Al forn, Jordi, al forn! ;)