dijous, 28 de febrer de 2008

Diu que ens interessen coses diferents...

Avui m'he llevat bel·ligerant. Per internet he llegit que ha mort a Austin (Texas) en Buddy Miles, llegendari bateria, una de les grans icones d'aquest instrument. Això m'ha dut a buscar informació sobre el seu decés a diferents mitjans online, amb la conseqüent decepció. No sé què li interessa a aquest país, i ja no sé què es considera notícia o fet digne d'aparèixer en un mitjà de comunicació. Sembla que la mort d'un dels bateries més importants del rock, el blues, el jazz, el funk i el soul que ha donat la música a partir dels anys 60, i impulsor d'estils com l'acid jazz, no és un fet massa digne de ser esmentat. Buddy Miles va tocar amb músics com Hendrix, Santana, David Bowie, Muddy Waters, John McLaughlin o Stevie Wonder, i va ser un dels fundadors de "Band of Gypsys". Res important.
La meva recerca, a les 9 del matí, ha donat aquest resultat:

elperiódico.cat:
Ni rastre de la notícia. Això sí, informen amb claredat que els bessons de la Jennifer Lopez es diran Emma i Max, i que tant la Lopez com el seu marit estan "relaxats i feliços".

avui.cat:
No se sap que Buddy Miles ha mort. Però informa puntualment que el príncep Carles prohibeix el foiegras als menús de les seves residències. De totes maneres, vistos els comentaris a la resta de notícies, si no es toca el tema "Catalunya" o "català", no interessa res més.

lavanguardia.es:
En aquest cas sí que s'informa sobre la mort del músic, però sembla no interessar a ningú. Tot i donar la possibilitat de comentar les notícies, quan jo ho he consultat no hi havia cap comentari de cap lector. Això sí, la notícia sobre la prohibició del foiegras per part del príncep Carles ja tenia 30 comentaris.

elpais.es:
La notícia apareix. Gràcies. No hi ha comentaris perquè no es permeten.

elmundo.es:
També hi ha notícia. Tampoc es permeten comentaris.

publico.es:
Que ha mort qui? No ho sé, no ho he trobat.

abc.es:
La importància del foiegras i de la nova crisi de la famíla Thyssen els ha deixat sense espai per informar sobre el decés de Buddy Miles.

larazon.es:
Tampoc els deu quedar espai per la notícia. S'entén; dediquen esforços a allò que és realment important.


No pretenc que tothom estigui interessat en el mateix que jo, però sí que m'agradaria que als diaris d'informació general, aquesta informació que ens venen fos més rigorosa.

2 comentaris:

bel ha dit...

Sembla mig ingenu, no, buscar informació als diaris?

Segona ha dit...

Bel, ets una crac!